Programmer for afgængere ved De Danske Scenekunstskoler i København Odense og Århus. Jeg fik i foråret et opkald fra den danske scenekunstskole, som havde kritisk brug for hjælp til at få opsat deres afgangsprogrammer. Jeg rykkede ud med få dages varsel og fik i løbet af kort tid sat programmer op for afgængerne i københavn og for scenekunstfestivalerne i henholdsvist Odense og Århus.
Den Danske Scenekunstskole København sender et nyt hold scenekunstnere på gaden. Vi er derfor stolte over at kunne præsentere de afgangsstuderendes selvstændige projekter, hvor de har undersøgt forskellige aspekter og faglige områder indenfor scenekunsten. 37 afgangsstuderende præsenterer tilsammen 24 projekter - alt lige fra installationer, lm og udstillinger til arbejdsdemonstrationer, stedsspeci kke performances, forestillinger m.v. Kom forbi og fordyb dig sammen med fremtidens scenekunstnere.
Se programmet for København her!“Vi har glædet os rigtig meget til at præsentere dette års teaterfestival, der i år indeholder ikke færre end 11 forskellige forestillinger, der samlet set udtrykker noget af den mangfoldighed og originalitet, som god scenekunst er skabt af. Forestillingerne er for 1., 2. og 4. årets vedkommende ensemble-forestillinger, mens 3. året laver solo-projekter, som de selv har udviklet fra idé til færdigt udtryk. Programmet er lagt, så det er muligt at se så meget som muligt på én dag – vi har sat tidspunkterne og varighed ind i et skema, så det bliver så overskueligt som muligt. Der er en kort gå- eller cykeltur fra Skuespillerskolen på Roersvej 33 til Teater Momentum i Teaterhuset i Ny Vestergade og Odense Teater, hvor både U-teater og Værkstedet findes – se kort på bagsiden. Der er gratis adgang.”Se programmet for Odense her.

Med PROLOG Festival slår Den Danske Scenekunstskole i Aarhus for første gang dørene op for de studerendes kunstneriske arbejde. Hvad arbejder vi med på uddannelserne i skuespil og dramatisk skrivekunst her i Aarhus og hvordan? Gå på opdagelse i et mangfoldigt og legende program af ny dramatik, musikalske forestillinger under åben himmel, work in progress, solo shows og filmvisninger, og bliv klogere på det at skabe, når de studerende deler deres erfaringer om kunstnerisk vovemod og nysgerrighed. Deltag i debatter, når ældre generationer af skuespillere og dramatikere møder yngre og diskuterer kunst og samfund. Festivallen bygger bro mellem borgere og skole. Vores fælles teaterkultur starter her!
Se programmet for Aarhus her.